Thijsse’s motto

Een leven om van te genieten dat is wat ik iedereen toewens. Ik word blij als ik mensen kan helpen om de zonnige kant te zien, en dat gebeurt regelmatig! Ik ben dankbaar dat ik dat mag ervaren. Dat ik mensen mentaal en emotioneel een boost kan geven.

Mijn overgrootvader Jac.P. Thijsse, een welbekende bioloog, vogelaar en natuurbeschermer, had het levensmotto “onbekommerd”.

Ook zijn kleinzoon (ook J.P. genaamd), had een onbekommerde houding in het leven. Mijn vader kon met één zin de zon laten doorbreken. De aanleg om mensen een nieuw perspectief te laten zien, heb ik van hem meegekregen.

Onbekommerd

In het huis van mijn ouders had het tegeltje met Jac.P.’s levensmotto een duidelijk zichtbare plek aan de muur. Nu hangt het bij mij.

Kijkend naar dat plaatje valt alles samen. Onbekommerd is de beleving die ik mensen wil helpen ervaren. “Vrij zijn als een vogel die elk door hem gewenst moment van zijn tak kan wegvliegen” is een metafoor die bij mij naar boven kwam toen ik mezelf eens vroeg waar ik naar verlangde.

Tegelijkertijd zijn de vogels die allemaal dezelfde kant op kijken, voor mij ook symbool voor eendrachtige teamwork Elk van de vogels in dezelfde boom op een eigen zijtak, als kenmerk voor de saamhorigheid én de vrijheid en onafhankelijkheid waarmee ik graag werk.